2015 karácsonyi bábelőadásunk

2015. nov. 05. 18:12

 Pannit gyötri a kíváncsiság, mit kap majd karácsonyra. Az egész lakást felkutatja, mert mindenképpen tudni akarja, édesanyja hová rejtette el ajándékát. Amikor nagymamája egy rövid időre rábízza kisöccsét, Petikét, akkor nem a kistestvérével foglalkozik, hanem minden figyelmét az időközben kikutatott ajándékdoboz köti le. Petike eközben kimegy a szobából és eltűnik, de a kislány még ezt sem veszi észre mindaddig, míg nagymamája visszaérve megkérdezi tőle, hol van a testvére.

Ekkor Panni nagyon megijed és lelkiismerete is megszólal. Vádolja magát és nagyon szomorú. Úgy érzi, őt többé senki sem fogja szeretni. Bátyja, Bence azonban vigasztalja őt, és arra bátorítja, hogy ne csüggedjen el, inkább imádkozzon és Isten segítséget fog nyújtani ebben a helyzetben. Mivel Panni nem tudja, hogyan kell megszólítani a Mennyei Atyát, ezért együtt imádkoznak. Majd Bence - mert hirtelen eszébe jutott, hol lehet Petike - elmegy, hogy megkeresse és visszahozza. Addig azonban ott hagyja Panninak a Bibliát, és arra bátorítja, hogy olvasson belőle.

Panni kinyitja a Bibliát és elkezdi olvasni az Úr Jézus születésének történetét. Egymást követően megelevenednek a jelenetek: feltűnik a betlehemi csillag, az ÚR angyala és a pásztorok.