Reformáció 2017

2017. okt. 16. 18:49

REFORMÁCIÓI ESTÉK - 2017

 

Október 28. 18 óra Kálvinizmus (2017) film felíratos

 

Október 29. 18 óra – Szemere telepi református templom

Igét hirdet: Kiss László

Előadás: a magyarországi evangélikus reformáció 

Közös énekkari szolgálat

 

 

Október 30. 18 óra - „Élő Kövek” evangélikus templom

Igét hirdet: Győri Gábor

Előadás: a magyarországi református reformáció 

Közös énekkari szolgálat

 

 

Október 31. 18 óra – Kossuth téri református templom

Igét hirdet: Dr. Sándor Balázs

Közös úrvacsora evangélikus liturgiával

Közös énekkari szolgálat

 

Október 31. Aréna

Az első blokkban (10:00 és 11:00 óra között) kap helyet az úgynevezett közéleti rész, amelynek keretében Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter köszönti a résztvevőket, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pedig ünnepi beszédet tart. Ezt gazdag kulturális programok kísérik.

A második blokkban (11:00 és 12:00 óra között) a program ökumenikus istentisztelettel folytatódik, egyházi vezetők szolgálatával, összevont, több száz fős kórussal és közös énekléssel.

A harmadik blokk, amely egy hosszabb ebédszünet után veszi kezdetét, reformációi gálaműsorral folytatódik, neves színészek és énekesek közreműködésével, valamint reformáció tematikájú filmbejátszásokkal és előadásokkal egészen 15 óráig.

Pozsgai Zsolt, a központi megemlékezés rendezője közölte: október 31-én délután verses, zenés, táncos, filmbejátszásokkal színesített gálaműsorral készülnek. Elmondta azt is, a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál megtekinthetik az érdeklődők a reformáció történetéről szóló vándorkiállítást, amelyet egy csuklós buszban rendeztek be.

Az ünnepi programra szeptember 6-án indult el a jegyértékesítés, jelképesen 500 forintos regisztrációs díjjal. A befolyt összeget a Reformáció Emlékbizottság jótékony célra, a Kárpátaljai Református Egyház „A Reformáció gyermekei” elnevezésű projektjére fordítja. A program központi eleme a kárpátaljai magyar családok gyermekvállalásának támogatása. A nagyszerű kezdeményezés mára egyházi mozgalommá nőtte ki magát, amelyet a Reformáció Emlékbizottság is örömmel támogat abban a meggyőződésben, hogy az új generációkba fektető program nem ér véget a jubileumi esztendő után sem.