Szülőknek

2015. máj. 09. 20:20

Dátum: 
2015. május 16. 17:00

A föld lakosainak egyharmada 15 évesnél fiatalabb. A gyermekek legnagyobb része nem ismeri a megváltás örömhírét. Az Úr Jézus ezt mondta:
„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa" (Márk 10,14).
Magyarországon több mint 2 millió gyermek él. Találkozunk velük mindennap az utcán, az üzletekben, utazás közben vagy otthon. Örülünk nekik vagy bosszankodunk miattuk. Sajnáljuk őket vagy irigyeljük könnyű életükért. A gyermekek naponta sok veszélynek vannak kitéve (kábítószer, AIDS, tévé-, video-, számítógép-függőség, idegen szellemi hatások stb.). Csak Isten segíthet rajtuk, hogy „ne legyenek olyanok, mint apáik: szilaj és makacs nemzedék" (Zsolt 78,8).
Néhány év múlva közülük kerülnek ki az ország vezetői, ők döntenek fontos kérdésekben, ők nevelik a következő generációt. Tőlünk is függ, hogy milyen felnőttek lesznek ezekből a gyermekekből, mit fogadnak el jónak és értékesnek, vagy rossznak és értéktelennek.
Szükségük van arra, hogy halljanak az igazságról, amely szembesíti őket bűneikkel, ugyanakkor megmutatja a szabadulás útját. Mondjuk el nekik, hogy Jézus Krisztus halála és feltámadása adhat csak megoldást, szabadságot és igazi boldogságot életükben. Jézus Krisztus − a világ Megváltója − az ő Megváltójuk akar lenni. Ha egy gyermek megmenekül, egy egész életet nyertünk meg. Ehhez hallaniuk kell az evangéliumot, de „hogyan hallják meg igehirdető nélkül (Róma 10,14)?"
Milyen kiváltság, ha valaki segíthet a gyermekeknek, és lábaikat az igazság ösvényére irányíthatja!

„Így van megírva: 'Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!' (Róma 10,15)!"
Talán Isten Önt is használni akarja, hogy minél több gyermek hallhassa az örömüzenetet!
„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól" (Péld 22,6).