Vakációs bibliatáborok ovisoknak és iskolásoknak

2015. jún. 14. 11:35

Dátum: 
2015. június 22. 08:00
2015. június 29. 08:00

Válaszút

Első nap: Okos vagy bolond - Noé története
Bolondság volt Noé részéről bárkát építeni, Isten szavára hallgatni vagy éppenséggel okos dolog?
Tanács: Légy okos, hallgass Isten szavára!

Második nap: Kicsi vagy nagy - Gedeon története
Gedeon volt a legfiatalabb, de Istennel a legmerészebb is, amikor teljesen biztos volt benne, hogy Isten őt választja ki, hogy kiűzze az ellenséget. Még egy olyan kis csapat vezéreként sem ijedt meg, mert Istenbe vetette bizodalmát és hatalmas eredménye lett! Gedeon kicsi volt, de Isten ereje által alkalmassá lett, hogy megszabadítsa népét a nagy filiszteus seregtől.
Tanács: Bízzál Istenben, Ő veled lesz minden feladatodban!

Harmadik nap: Győztes vagy vesztes - Ruth története
Ruth vesztes volt vagy győztes? Mindent hátrahagyott, szülőföldjét, családját, csakhogy az özvegyen maradt anyósa mellett maradjon. Helyette járt el dolgozni, mindenben engedelmes és szolgálatkész volt. Engedelmessége által Isten hatalmas és csodálatos tervet valósított meg.
Tanács: Ne feledd, Isten mindig törődik veled!

Negyedik nap: Gyenge vagy erős - Dávid és Góliát
Túl gyenge-e a pásztorfiú az óriás filiszteushoz képest? Legyőzheti-e a hadvezért annak ellenére, hogy nincs komoly fegyvere, sem semmilyen katonai előképzettsége?
Tanács: Hívd segítségül az Istent, és Ő erőssé tesz!

Ötödik nap: Alázat vagy büszkeség - Dávid királysága KIRÁNDULÁS Ócsára
Dávid, a pásztorfiúból lett király. Végig alázatos maradt az Úrhoz, ezért tudott hosszú ideig uralkodni. Isten az alázatosat felmagasztalja! Vajon tudunk-e mi is alázatosak lenni?
Tanács: Légy alázatos és Isten felmagasztal, naggyá tesz!

A heti aranymondás mindent összefoglal: „Adj azért a te szolgádnak értelmes szívet, hogy tudjon választást tenni a jó és gonosz között.” 1Kir 3,9

 iskolás: photos.google.com/u/1/album/AF1QipO4OOXfrERcYErsSrYKRnVLFWgXQyNeho9rYQxl/photo/AF1QipPDZNWsqP-OjQR2DbNQhvwu5DqlkrhJjhr-nXT4