Hírmondó

A hírlevélre fel lehet íratkozni a refkossuthter [at] gmail.com címre küldött levéllel, mely hetente 1-2 e-mail érkezését jelenti az aktuális gyülekezeti hírekkel.

GYÜLEKEZETBŐL

„Átvették azért Jézust, ő pedig maga vitte a keresztfáját, és kiment az úgynevezett Koponya-helyre, amelyet héberül Golgotának hívnak. Ott megfeszítették őt és vele másik kettőt kétfelől, középen Jézust.” Jn 19,17-18

A kereszt vízszintes szára latinul antenna. Ezt hordozta Jézus. Ez által épített kapcsolatot hozzánk Isten. Milyen különleges dolog napi kapcsolatban lenni Istennel - gondoltam én is, mikor kamasz voltam. Egyáltalán nem pszichiátriai esetnek tűnő emberek és azt mondják beszél hozzájuk Isten. Velem hogyan történhetne ez meg? S elkezdtem keresni Istent. Mindnyájan szeretnénk a mennyországba jutni. Aki itt jóban volt Istennel, odaát is így lesz.

Hogyan lehetek jóban Istennel? Megteszem, amit parancsol. Engedelmeskedem. Nem teszek rosszat. Lássék is rajtam, hogy jó keresztyén vagyok. Az esetek többségében még sikerül is úgy érzem. Hiszen nem vagyok köztörvényes eset. … Egészen addig míg bele nem nézek a Biblia tükrébe.

Hogyan lehetek jóban Istennel? Olvasom a Bibliát. Imádkozom. Gyülekezetbe járok. Adakozom. Szolgálatot vállalok. Lassan már kezet is csókolhat nekem Isten? Mert már nem csak a hátam mögött mondják, hogy micsoda szent. Rám mindig lehet számítani. Hibázni nem szoktam. Életérzéssé kezd bennem válni a költői túlzás: „Népek Krisztusa Magyarország.” Ezt úgy hívják gőg. Csak nem te segítesz rendszeresen Jézusnak vinni a keresztet?

Hogyan lehetek jóban Istennel? „Jézus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.” (Rm5) Mikor nem is akartunk jóban lenni Vele. Már akkor felkínál mindent. Csak választanom kell. Elfogadom-e? Bűnbocsánat. Örök élet. Abbahagyom-e az önámítást. Kimondod-e, hogy nem szeretnél tovább gazdátlanul bolyongani. Nehéz. Mert ingyen van. Jobban szeretjük a megérdemlem és a nekem jár ügyeket. Ez nem az.

Jó hírem van. Van ára mégis. Bár kicsit másképp. Figyeljünk! Kiment a koponyahelyre. A védelmet kvázi biztonságot adó városból. Ahol a tömeg együtt mozdul, ahol megvan a nyáj vagy néha a falka védelme. Mintha egy fal megőrizne. Mintha egy határ áthághatatlan lenne. Ki az anyaölből. Ki a komfort zónából ez az ár. Jézus, aki szolgált: borrá a vizet, hogy ne szégyenkezzenek, s megmutassa a mennyország bőségét; 5000-et vendégelt, lábat mosott. Aki szolgált, most a kiszolgáltatottságba. Vissza a kezdetekhez.

A koponyahely egy magaslat, mely koponya lakú s a régiek szerint itt találták meg az első ember, Ádám csontjait. Az első ember, aki behozta a bűnt a világba. Most megy a második Ádám és megoldást ad a bűnre. Elviseli a büntetést mindannyiunk helyett. Magára veszi a bűnünket. Vállalni, hogy kilépünk a megszokott szerepeinkből. Odaállni Isten elé magunkat neki teljesen kiszolgáltatva. Ez az ár. Hagyni, hogy a kezdeti hibát, bűnt mind megmutassa. Vállani a szembesülés súlyát.

2014. május 25. Pusan Dél-Korea tengerparton 100ezer ember gyűlt össze, bár egész nap esett az eső. Ők pedig sírtak. Reformátusok ez a közös bennük. Csökkent a gyülekezetek száma, erkölcsi botrányok… ünnepélyes fogadalmat, hogy Isten útján járnak, megmaradnak a családjaik iránti hűségben, tisztaságot az üzleti életben, szenvedélyeket elutasítják. Azóta így lehet egy koreai arcára mosolyt csalni, azt mondod 5.25.

Siderius Káté: 24. Hány része van a Szentírásnak? Kettő: a törvény és az evangélium.

ÁLDÁS, BÉKESSÉG! Szeretettel köszöntjük a Budapest Pestszentlőrinc Kossuth téri Református Gyülekezetben. Keresse bizalommal lelkipásztorainkat a hivatalban személyesen szerdán 9-12 óra és csütörtökön 14-17 óra között, vagy telefonon: Dr. Sándor Balázs: Tel./Fax: (+36-1) 294-35-40; Mobil: 30 520-72-95. Sándor Gabriella: 30 -328-72-02.

HIRDETÉSEK 2017. május 07.
 Ma kereszteltük: Fabian Tornstad Erik Attilát, Berkes Bálint Gábort, Beély Villőt, Kolozsváry Elődöt, Németi Nimródot

 Pénteken temettük Áros Sándor 80 éves testvérünket. Isten adjon vigasztalást gyászolóinak.

 Állandó alkalmaink: Vasárnap 9:30-tól Imakör a parókia földszintjén. 10 órától istentisztelet és gyermek istentiszteletek. Hónap első vasárnapján keresztelő (május 7.), második vasárnapján családi istentisztelet (május 14.); harmadik vasárnapján szeretetvendégség (május 21), az utolsó vasárnapon úrvacsorai közösségünk van. 8 órától kóruspróba.

 Hétköznapi alkalmak: hétfőn 14 órától Női imakör. Kedden 10 órától Bibliaóra, 18:30-tól Institutio olvasókör. Szerdán 11 órától Babaklub. Keresztyén Filmklub 19:00 órától. Csütörtökön kéthetente 10 órától Somogyi Idősek Otthona Bibliaórája, Bibliaóra 19 órától. Pénteken Konfirmáció előkészítő 7-8 osztályosoknak 17:00-tól, 18 órától Lifi.

 Bódis Miklós szabadtéri evangélizáció május 16-19 itt a Kossuth téren minden este 18:30-tól. Jöjjünk és hívogassunk másokat is.

 Iskolás tábor június 19-től, Ovis tábor június 26-tól, 5 napos klub július 10-től, angol tábor augusztus 7-től, német tábor augusztus 21-től. Kárpátaljai kirándulás augusztus 18-20 között lesz.

 A székelykeresztúri testvérek jönnek hozzánk május harmadik hétvégéjén – a vendégfogadásban kérünk segítséget, és lehetőség van elkísérni őket kelet-magyarországi reformációs emlékhelyekre.

 Május 20-i Szeretethíd önkéntes szolgálatra lehet jelentkezni feliratkozással Turcsányi Évánál. Gyülekezetünkben is lehetőség van bekapcsolódni a templom takarításába.

 Bibliaiskola május 13-án délelőtt. Május 14-én Családos Istentisztelet a Református címer következő részletéről, a páncélról.

Egyházközségünk honlapjának címe: www.refkossuthter.hu;
Elektronikus levélcíme: refkossuthter [at] gmail.com ;
Számlaszáma: 11718000-20005519 az OTP-nél