Szádeczky-Kardos István

pótpresbiter

1987. szeptember 9-én születtem, Budapesten. Tanulmányaimat rajz tagozatos általános iskolában, majd szintén rajz tagozatos gimnáziumban kezdtem meg végül kertészmérnök alap, majd mezőgazdasági biotechnológus mesterképzéssel folytattam. Jelenleg gyakornokként dolgozom Gödöllőn a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóintézetben.

Születésem után a Gyulai Pál utcai református gyülekezetben kereszteltek, majd gyülekezetünkben konfirmáltam 2002-ben. Isten létét kisgyermek koromtól kezdve tényként fogadtam el, ám kamaszként kivonva magam a szelíd szülői nyomásgyakorlás alól, a konfirmáció során leadott tananyaggal többet nem gondoltam. Az elkövetkező tíz évben az emberből, és a jelenleg regnáló világrendből kiábrándulva a gyűlöleten keresztül a fokozatosan közöny állapotába jutottam. Eközben szabadidőmet az emberek és főleg a saját korosztályom iránt érzett mélységes megvetés és utálat minél frappánsabb kiélésével töltöttem meg.

Huszonhárom éves koromban egyik este amint éppen ezeken a már számtalanszor átgondolt kérdéseken morfondíroztam ismét megállapítottam, hogy tulajdonképpen végtelenül értelmetlen és unalmas vagyok. Ekkor állt meg mellettem az Úr, aki egy végtelenül egyszerű kérdéssel megváltoztatta az életemet.

Megtérésem a bizonyítéka, hogy amit Isten megígért azt betartotta. Kerestem és találtam, sírtam és az Úr megvigasztalt, éheztem és szomjaztam az igazságra és Isten megelégített felette, ahogy valaha is képzelhettem volna. 2011-ben csatlakoztam ismét a gyülekezethez. A gyülekezetben bármilyen szolgálatot szívesen vállalok a jövőben is.