Presbiterek

Kerekes Péter

presbiter

 Kerekes Péter vagyok. Hitoktatóként szolgálok a Pestszentlőrinc Kossuth téri református gyülekezetben 2014 októberétől. Elötte kb. 10 évig a Só és Világosság református gyülekezetbe jártam, ott voltam segítő, utcán élő, hajléktalan emberek között szolgálva. Azt megelőzően a Budakalászi református gyülekezet tagja illetve egy rövidebb ideig prespitere voltam.

 

Koller Dezső

presbiter

1975-ben születtem Budapesten. Bár a szemeretelepi gyülekezetben lettem megkeresztelve, de értelmem sarjadásától kezdve ebbe a gyülekezetbe járok (szüleimmel együtt). 1989-ben konfirmáltam. 1996-tól pótpresbiterként, majd 1998 decemberétől presbiterként igyekszem az egyház ügyét szolgálni.

Panyik Tóth Lajos

presbiter

Budapesten születtem 1971-ben, szüleim a 80-as évek elején kerültek kapcsolatba a Kálvin Téri gyülekezettel, felnőttként ott konfirmáltak, majd később a gyülekezet presbiterei is lettek. Magam is az ottani ifiben ismerkedtem meg a református hitvallásokkal, majd 1985-ben a konfirmáció által a gyülekezet felnőtt tagja lettem. Feleségemmel való megismerkedésünk után kis idővel Lőrincre költöztünk, és 1997-ben már itt a Kossuth téren kötöttünk házasságot.

Szöllősy Áron DR

presbiter

1997-ben negyedmagammal költöztem Pestszentlőrincre, ma már csak ketten élünk itt. Tamás fiam megnősült, házassága révén Dél-Pestről Észak-Budára került, feleségem pedig az Úrhoz költözött. A gyülekezetet András fiam által ismertem meg, és a gyülekezet is általa ismerhetett meg. Amikor megkaptam a felkérést, első reakcióm nekem is az volt, hogy nem vagyok alkalmas – bár erre figyelmeztetést kaptunk, hogy valójában senki sem alkalmas.

Tutinka Zoltán

presbiter

Mezőkövesd, 1969. szeptember 24. A szülőotthonból szüleim Bükkábrányba vittek haza. Itt nőttem fel, itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat is. Kereskedelmi szakközépiskolában érettségiztem Miskolcon, és azóta is kereskedelmi területen dolgozom. Jelenleg kézműves termékeket forgalmaz a Magyar Portéka nevű saját vállalkozás.