Presbiterek

Kerekes Péter

presbiter

 Kerekes Péter vagyok. Hitoktatóként szolgálok a Pestszentlőrinc Kossuth téri református gyülekezetben 2014 októberétől. Elötte kb. 10 évig a Só és Világosság református gyülekezetbe jártam, ott voltam segítő, utcán élő, hajléktalan emberek között szolgálva. Azt megelőzően a Budakalászi református gyülekezet tagja illetve egy rövidebb ideig prespitere voltam.

 

Koller Dezső

presbiter

1975-ben születtem Budapesten. Bár a szemeretelepi gyülekezetben lettem megkeresztelve, de értelmem sarjadásától kezdve ebbe a gyülekezetbe járok (szüleimmel együtt). 1989-ben konfirmáltam. 1996-tól pótpresbiterként, majd 1998 decemberétől presbiterként igyekszem az egyház ügyét szolgálni.

Panyik Tóth Lajos

presbiter

Budapesten születtem 1971-ben, szüleim a 80-as évek elején kerültek kapcsolatba a Kálvin Téri gyülekezettel, felnőttként ott konfirmáltak, majd később a gyülekezet presbiterei is lettek. Magam is az ottani ifiben ismerkedtem meg a református hitvallásokkal, majd 1985-ben a konfirmáció által a gyülekezet felnőtt tagja lettem. Feleségemmel való megismerkedésünk után kis idővel Lőrincre költöztünk, és 1997-ben már itt a Kossuth téren kötöttünk házasságot.

Szalay-Bekő Máté

presbiter

Családommal együtt 2013-ban költöztünk Pestszentlőrincre, azóta vagyunk aktív tagjai a gyülekezetnek. Mivel feleségemmel, Melindával együtt mindketten informatikusok vagyunk, szolgálataink során főként az informatikai feladatokban, többek között az Igehirdetések online közvetítésében segítünk. Emellett lehetőségeinkhez mérten szívesen szolgálunk más feladatokban is, amennyiben azok elősegítik Isten országának és a gyülekezetnek az épülését.

Szöllősy Áron DR

presbiter

1997-ben negyedmagammal költöztem Pestszentlőrincre, ma már csak ketten élünk itt. Tamás fiam megnősült, házassága révén Dél-Pestről Észak-Budára került, feleségem pedig az Úrhoz költözött. A gyülekezetet András fiam által ismertem meg, és a gyülekezet is általa ismerhetett meg. Amikor megkaptam a felkérést, első reakcióm nekem is az volt, hogy nem vagyok alkalmas – bár erre figyelmeztetést kaptunk, hogy valójában senki sem alkalmas.

Tutinka Zoltán

presbiter

Mezőkövesd, 1969. szeptember 24. A szülőotthonból szüleim Bükkábrányba vittek haza. Itt nőttem fel, itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat is. Kereskedelmi szakközépiskolában érettségiztem Miskolcon, és azóta is kereskedelmi területen dolgozom. Jelenleg kézműves termékeket forgalmaz a Magyar Portéka nevű saját vállalkozás.