Esküvő

„Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.” Prédikátor 4,9-1

Kedves Jegyespár!

Már most nagyon boldogok vagyunk, amikor még nem is jelentkeztetek, de már foglalkoztok a házasságkötés gondolatával! Egy szétesett világban élünk, ahol semmi sincs a helyén és ezért oly boldogtalanok az emberek. Ti valószínűleg azért olvassátok ezeket a szavakat, mert rátaláltatok egymásra és szeretnétek örökké boldogan együtt élni. A ti boldogságtok is akkor lesz csak teljes, ha végtelenül megbízhattok egymás örök hűséget ígérő szavában.

Az Egyház - Jézus parancsa szerint - segíteni szeretne nektek, hogy kimondott szavatokhoz mindig hűségesek tudjatok maradni. A házasság Isten ajándéka, amely által nem csak a házasságkötés pillanatában, hanem házaséletetek - vagyis földi életetek végéig kaptok, nem másért, hanem hogy boldogok legyetek.

Reményeink szerint majd gyermekekkel hangjával telik meg otthonotok, amely gyermekek tanúskodnak arról a szeretetről, amellyel egymást szeretitek. Ők olyan gyermekek lesznek, akik örömmel szólíthatnak benneteket édesanyának és édesapának, s megtanulhatják tőletek, mit jelent a hűség, a kitartás, az áldozatvállalás, az adott szó és a feltétlen szeretet.

Becsüljétek meg nagyon a hiteles családi életre szóló hivatásotokat! Készüljetek ártatlanul és szentül arra a napra, amely életetek legboldogabb napja lesz, és amelyen majd mi is szívvel-lélekkel örvendezni szeretnénk veletek!

Szükséges adatok

  • Mindkettőtök vallási hovatartozása; foglalkozása vagy szakmai végzettsége; születési helye ideje, címe; családi állapota; konfirmáció megléte.
  • Szüleitek és tanúitok vallása, foglalkozása. Mikor (év, hónap, nap, óra, perc) lesz az esküvő; a Polgári Esküvő időpontja; telefonos elérhetőségetek.

Jegyes oktatás

Jegyes oktatás az esküvőt megelőzően, három alkalomból áll. Ez főleg a kettőtök közötti beszélgetést segíti elő a kapcsolatotokról. Az időpontot érdemes a lelkésszel időben egyeztetni, s a liturgia menetét is mindenképpen hasznos átbeszélni időben a lelkipásztorral. Nem szolgáltatást végzünk, hanem szeretnénk szolgálni, segíteni azoknak a nyitott szívű pároknak, akik igénylik és várják Isten áldását életükre. Természetesen azon vagyunk, hogy minden részletében segítsük a templomi alkalom őszinte meghittségét, tisztaságát és örömteli voltát. Különleges zenei kívánságot a kántor felé lehet jelezni.(+36-20) 518-32-87 (Kiss Veronika) Éneklés: 06309587678 Krisán Ágnes. A templom díszítést az egyházfival kell egyeztetni. (+36-30) 568-01-85 (Kelemen Kálmán)

Idegen nyelvű házasságkötés

Ha a menyasszony, vagy a vőlegény, esetleg mind a ketten külföldi állampolgár(ok), akkor (bizonyos keretek között) lehetőség van idegen nyelvű esketésre is.

Esküvői szertartás a menyegző helyén. Ha valamelyik környékbeli tanya vendégszeretetét élvezitek majd a lakodalom idején, és szeretnétek a helyszínen megtartani az esküvői szertartást is, akkor erre is van lehetőség.

Áldott készülődést - gyönyörű esküvőt - boldog házaséveket kíván: a lelkipásztor!

Arany, ezüst- lakodalom

Évtizedek bizonyságtétele az együtt eltöltök évek után újra megállni a templomban és megköszönni az eltelt éveket, elkérni az előttünk levőket. Szeretünk együtt örülni az örülőkkel és várunk csodálatos személyre szabott szertartással minden évfordulós családot.